3 noiembrie 2009

Principalele atractii turistice

  • Explorati cel mai vechi oras locuit din lume - Damasc. Un important simbol al acestui oras este Moscheea Unmayyad, in care se poate intra prin bazarul Al-Hamidiyah. Moscheea adaposteste mormantul Sf. Ioan Botezatorul. Moscheea Tikiyeh construita la jumatatea secolului XVI, iese in evidenta prin cele doua minarete si domul elegant. Palatul Al Azem din secolul XVIII este acum muzeu national ce contine exemple de arta islamica si copii frumoase ale Coranului. Situata in centrul istoric, pe langa Via Recta, se afla Casa lui Anania, locul in care s-a ascuns Sf. Pavel, folosind capela subterana pentru a se ruga. S-a pastrat si Biserica din Zidul Damascului, de unde Sf. Pavel a scapat, intr-un cos. Alte atractii includ Altarul Sayyida Zainab (stranepoata profetului Mahomed), mormantul lui Saladin, in spatele moscheei Ummayyad si periferiile Damascului, in special Dummar. Ghota, livezile de pomi ce inconjoara Damascul, sunt pline de piersici, pruni, ciresi si alti pomi fructiferi.


  • Vizitati unele dintre cele mai vechi minarete din lume la Bosra, primul oras al Republicii arabe Siriene care a devenit musulman. Ca popas in drumul spre Mecca, Bosra a fost un oras prosper pana in secolul XVII. Moscheea lui Omar din centrul orasului este un fost templu pagan, iar acum este singura moschee ce asupravietuit de la inceputul perioadei islamice, pastrandu-si fatada originala.Asistati la festivalul de muzica bianual ce are loc in amfitatrul din Bosra.



  • Admirati orasul Palmyra, aflat intr-o oaza in desert, unde legendara regina Zenobia a rezistat imperiilor persan si roman. Zenobia a fost luata prizoniera la Roma in 272, cand imparatul Aurelian a cucerit osasul. Ruinele din Valea Mormintelor, Altarul Subteran al celor Trei Frati, Marele Templu al lui Bel si Arcada Monumentala, aflate pe lista de patrimoniu mondial UNESCO, sunt doar cateva dintre cela mai faimoase monumente, din perioada clasicista pana in Evul Mediu. Halabiye si Zalabiya, situate la 40km de Deir ez Zor, mai contin ruine care atesteaza rolul militar important din timpul reginei Zenobia.






  • Vizitati Crac des Chevaliers, cel mai faimos castel al cruciatilor din toata lumea. O fortareata a Ospitalierilor in zilele regatului latin Ierusalim (1100-1290), castelul a pastrat garnizoana de cateva sute de soldati si in timp de pace. Aflat la o altitudine de 670m, castelul a fost protejat de turnurile de veghe si aprovizionat de terenurile fertile din imprejur. Mai vizitati si castelele Salaheddin, langa Latakia si Markab, langa Banyas.






  • Situat pe raul Orontes, la 45km de Homs, Hama dateaza de dinainte de 5.000 i.Hr. Admirati rotile gigantice din lemn, folosite si astazi pentru aprovizionarea cu apa a orasului si pentru irigarea gradinilor publice. Alte locuri interesante sunt Marea Moschee si Muzeul din Palatul Al Azem.







  • Admirati orasul Alep, mai vechi poate decat Damasc, ce contine o mare citadela, pe locul unei acropole hitite. Acest oras listat ca patrimoniu mondial de UNESCO, reprezinta unul dintre cele mai magnifice exemple de arta militara islamica araba din Siria. In oras se afla un numar impresionant de moschee.





  • Vizitati "perla Eufratului" la Deir ez Zor, aflat pe malul drept al raului. Gradina si livezile de pe malurile Eufratului creaza o armonie perfecta cu desertul auriu si argintul raului.




  • Plimbati-va in Palatul Regal Mari, construit de Zimrilim, un important conducator de acum 2.000 de ani. Palatul a fost redescoperit in cadrul unor excavatii sin anii 1930 si acum este protejat de un acoperis modern. Orasul in sine a fost construit ca punct comercial pe traseele din Siria spre Mesopotamia. Cele mai vechi ruine din oras au 5.000 de ani.







  • Admirati culorile in care se "imbraca" orasele Siriei in timpul festivalului anual Drumul Matasii, ce sarbatoreste multitudinea natiunilor si a comunitatilor din Siria acelei perioade. Festivalul are loc de obicei in septembrie, perioada in care orasele abunda de activitati artistice si culturale.




  • Relaxati-va pe coasta Mediteranei. Statiunea Latakia se afla la poalele lantului muntos. Pe partea cealalta se afla Campiile Fertile (Leaganul Civilizatiei). Aici puteti vedea cateva situri istorice, printre care templul lui Bahus si un arc triumfal. Si in Tartus se afla cateva plaje frumoase.




























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu